PLÅTLEKSAKER, MEKANISKA LEKSAKER (1880-1960)

Plåtleksaker, Mekaniska leksaker (1880-1960)

Bilar, Motorcyklar, båtar, flygplan, robotar, rymdskepp/ufo, ubåtar, Penny toys, djur mm.

Vill du sälja gamla antika plåtleksaker, mekaniska leksaker? Då har du hamnat helt rätt, vi köper äldre plåtleksaker och även andra leksaker.

En leksak är ett föremål som företrädesvis barn använder vid lek. Men det är även ett stort samlarområde där ovanliga leksaker kan ha ett högt värde. 

En plåtleksak (tin toy på engelska) är en leksak gjord av bleckplåt och är litograferad för att påminna om en figur eller ett fordon. Bleckplåt började användas i leksakstillverkningen från 1800-talets mitt. Framställningssättet var relativt billigt och gav ett alternativ till tidigare träleksaker och till de tyngre leksakerna i gjutjärn. Vid 1900-talets början var Tyskland den stora producenten av plåtleksaker men efter första världskriget blev USA världsledande.

Schuco var ett tyskt företag känt för sin tillverkning av högkvalitativa leksaker, särskilt modellfordon och mekaniska leksaker. Företaget grundades 1912 och har en lång historia av att skapa detaljerade och innovativa leksaker. Schucos modellfordon, som inkluderar bilar, lastbilar, bussar och andra fordon, är kända för sin noggranna design och kvalitet. Företaget är också känt för sina mekaniska leksaker som kan vara självgående eller interaktiva. Schuco-leksaker har en särskild plats hos samlare och är kända för att vara eftertraktade.

Lehmann är ett historiskt tyskt leksaksföretag som specialiserade sig på tillverkning av mekaniska leksaker. Grundat 1881, blev Lehmann känt för sina klockverkdrivna leksaker som inkluderade tåg, bilar och figurer. Deras leksaker var kända för sina avancerade mekaniska rörelser, detaljerad design och charmiga utförande. Lehmann-leksaker har en betydande plats i leksakshistorien och är eftertraktade samlarobjekt på grund av deras unika och underhållande natur.

Tippco, eller Tipp & Co, var ett tyskt leksaksföretag som specialiserade sig på tillverkning av mekaniska leksaker och modellfordon. Företaget grundades på 1920-talet och var känt för sina högkvalitativa leksaker med avancerade mekaniska funktioner. Tippcos modellfordon, inklusive bilar, lastbilar och andra fordon, var kända för sina detaljerade design och innovativa rörelser.

Nedan nämns några tillverkare av plåtleksaker / mekaniska leksaker.

Sälja Schuco

Sälja Distler

Sälja Lehmann

Sälja Tipp & Co / Tippco

Sälja Technofix

Sälja Göso

Sälja Bandai

Sälja Horikawa

Sälja Marusan

Sälja Mettoy

Sälja Greppert & kelch

Sälja Karl Bub

Sälja Paya

Hur går det till?

U

Ta emot prisförslag

Via Swish eller banköverföring. Utbetalning innan du skickar objekten.

Z

Tacka Ja eller Nej

Upp till er att välja gå vidare med erbjudet prisförslag

Ta emot betalning

Via Swish eller banköverföring. Utbetalning innan du skickar objekten.

Skicka varorna

Vi står för kostnaden och kan även bistå med att skapa fraktsedel.

Plåtleksaker

Få ett prisförslag på dina leksaker!

Sälj dina gamla leksaker på ett tryggt och smidigt sätt.  Istället för att  behöva vänta på att få en utbetalning från ett auktionshus får du betalning så snart du tackar ja till vårt prisförslag. Auktionshus tar ofta ut en avgift på 15-25%. Vi tar inga som helst avgifter och står även för frakt.