Om 

Välkommen till Plåtleksaker.se – din pålitliga partner för att värdera och köpa in äldre leksaker, leksaksbilar och samlarobjekt från privatpersoner!

 

Sälja på Auktion vs Plåtleksaker.se

 Att lämna gods på auktion kan vara ett bra sätt att öka chansen att sälja ditt föremål till marknadspris men tänk på att du som säljare endast får behålla 50-55 % av föremålets totala försäljningspris. Auktionshus tar en säljprovision av dig som säljare för att sälja ditt föremål. Detta kan variera mellan auktionshus men generellt är en säljprovision mellan 18 och 22% av försäljningspriset. Vidare tillkommer det diverse andra avgifter såsom försäkring, foto och slagavgift. Men även köparen av ditt föremålet betalar en köpprovision till auktionshuset om cirka 25 % som sedan adderas till försäljningspriset. Detta påverkar inte dig som säljare men det är bra att vara medveten om att av den totala summan köparen betalar för ditt föremål får du som säljare behålla uppskattningsvis hälften. Resten går till auktionshuset. Vanligen kan det ta mellan 3 till 6 veckor att få pengarna utbetalade till ditt konto, det kan variera mellan de olika auktionshusen.

Vi är en dedikerad plattform till för säljare  av gamla leksaker och samlarobjekt . Hos oss kan du som privatperson enkelt värdera och sälja dina klassiska och unika föremål till oss. Du får snabbt tillbaka ett prisförslag när du skickat in en förfrågan genom vårt kontaktformulär.

Vi köper in och värderar olika typer av samlarobjekt, inklusive:

 • Samlarbilar / Leksaksbilar: Från klassiska märken som Tekno, Dinky Toys, Märklin, Matchbox, Corgi Toys, Britains, Mercury, Wiking, Lenyko, Skoglund & Olsson med flera.
 • Plåtleksaker / Mekaniska Leksaker: Allt från bilar, motorcyklar, båtar, flygplan, robotar, rymdskepp och ubåtar till Penny toys, djur, och Skoglund & Olsson med mera.
 • Plåt & emaljskyltar: Vi är intresserade av att köpa in och värdera olika typer av skyltar med motiv såsom bilar, cyklar, och reklamskyltar för produkter som kakao, choklad, kaffe, margarin, tidningar med mera.
 • Tåg, Lok och vagnar m.m.: Från tillverkare som Fleischmann, Märklin, Roco, Trix med flera.
 • Elastolin & Lineol, Tennsoldater: Allt från djur och soldater till indianer, cowboys, träd, hästar, diligenser mm.
 • Övrigt: Vi är även intresserade av att köpa in andra samlarobjekt såsom Batman leksaker, leksaksbilar i plast, LEGO bilar, LEGO i originalkartong, Muminfigurer från Fauni med mera.
 • My Little Pony: Vi köper in Hasbro MLT, My Little Pony och tillbehör.
 • Barbie, Bild Lilli Dockor & dockmöbler: Allt från Barbie, Skipper, Bild Lilli, till kläder och tillbehör samt Brio och Lundy dockmöbler.
 • BRIO & träleksaker: Från tillverkare som Micki och Brio, särskilt intresserade av fordon och plockfigurer.
 • Thomas Dam lyckotroll: Vi är intresserade av olika typer av troll, inklusive Thomas Dam-troll, lyckotroll, penntroll, hästar mm.
 • Modellbilar & modeller: Från tillverkare som Revell, Heller, Burago, Solido, IXO, Norev, Herpa, Brekina med flera.
 • Samlarbilder: Allt från alfabilder till sportens stjärnor och Pokémonkort.
 • Bilbanor: Vi är även intresserade av klassiska bilbanor som Scalextric, Märklin Sprint och Faller AMS modeller.

Hur går det till? Hos oss är processen enkel och smidig:

1. Ta emot prisförslag: Fyll i vårt enkla formulär för att få ett kostnadsfritt prisförslag från oss.

2. Tacka Ja eller Nej: Du väljer själv om du vill gå vidare med vårt erbjudande.

3. Ta emot betalning: Vi erbjuder betalning via Swish eller banköverföring och ser till att du får utbetalning innan du skickar objekten till oss.

4. Skicka varorna: Vi står för fraktkostnaden och kan även bistå med att skapa en fraktsedel för dig.

På Plåtleksaker.se erbjuder vi en enkel och smidig process för att värdera och sälja dina älskade samlarobjekt. Vi tar emot prisförslag, erbjuder betalning via Swish eller banköverföring och står för fraktkostnaden när du skickar varorna till oss.

Kontakta oss idag för att få en kostnadsfri värdering eller för att diskutera försäljningsmöjligheter för dina älskade samlarobjekt. Vi är din pålitliga partner när det gäller inköp av klassiska och unika föremål från privatpersoner!

Kontaktinformation:

Plåtleksaker

Sälj dina gamla leksaker till oss, vi köper dem!

Sälj dina gamla leksaker på ett tryggt och smidigt sätt.  Istället för att  behöva vänta på att få en utbetalning från ett auktionshus får du betalning så snart du tackar ja till vårt prisförslag. Auktionshus tar ofta ut en avgift på 15-25%. Vi tar inga som helst avgifter och står även för frakt.