Leksaksbilar / Samlarbilar (1920-1970)

LEKSAKSBILAR / SAMLARBILAR (1920-1970)

Sälja Tekno, Dinky Toys,Märklin, Match box, Corgi Toys, Mercury, Wiking, Skoglund & Olsson, Lenyko

Vill du sälja dinky toys, Corgi toys, Tekno eller andra leksakbilar? Då har du hamnat helt rätt, vi köper äldre leksaksbilar och modellbilar.

En leksaksbil är en liten bil vars huvudsakliga användningsområde är lek. Gränsen mellan leksaksbilar och modellbilar är flytande, och handlar till stor del om att modellbilar har en äldre målgrupp och leksaksbilar oftare är mer robusta och var därmed anpassade för lek. Idag har de äldre leksakbilarna blivit samlarobjekt. Dinky Toys, Corgi toys, Lesney Matchbox och Tekno denmark är några kända tillverkare av leksaksbilar.

Dinky Toys var en brittisk tillverkare av leksaksbilar gjutna i metall. De introducerades 1934 av det Liverpool-baserade brittiska företaget Meccano Ltd. under varumärket Meccano Dinky Toys

Tekno, Denmark, var en dansk leksaksfabrik. Mellan 1928 och 1972 producerade fabriken miljontals leksaksbilar etc., som blev oerhört populära bland barn i Danmark och exporterades över hela världen.

Corgi Toys är ett varumärke som tillverkar leksaker inom en mängd olika genrer och subgenrer. Särskilt populära är Corgi Toys bilar som är designade efter både verkliga och påhittade bilmodeller och som har kommit att bli ett otroligt populärt samlarobjekt världen över. Tillverkaren lade stort fokus på kvalitet och välarbetade detaljer och har gjort så sedan de startade sin verksamhet år 1956.

Lenyko (Sverige, Gbg), tillverkade Volvo-bilar på 50-talet, sålde senare under namnet Geno Toys.

Några exempel på olika fabrikat av leksaksbilar

Sälja Matchbox

Sälja Märklin

Sälja Siku

Sälja Majorette

Sälja Mercury

Sälja Skoglund & Olsson

Hur går det till?

U

Ta emot prisförslag

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec sed finibus nisi, sed dictum eros.
Z

Tacka Ja eller Nej

Quisque aliquet velit sit amet sem interdum faucibus. In feugiat aliquet mollis etiam tincidunt ligula.

Ta emot betalning

Luctus lectus non quisque turpis bibendum posuere. Morbi tortor nibh, fringilla sed pretium sit amet.

Skicka varorna

Luctus lectus non quisque turpis bibendum posuere. Morbi tortor nibh, fringilla sed pretium sit amet.

Plåtleksaker

Få ett prisförslag på dina leksaker!

Sälj dina gamla leksaker på ett tryggt och smidigt sätt.  Istället för att  behöva vänta på att få en utbetalning från ett auktionshus får du betalning så snart du tackar ja till vårt prisförslag. Auktionshus tar ofta ut en avgift på 15-25%. Vi tar inga som helst avgifter och står även för frakt.